• Alléén A-Merk producten
  • Assortiment gericht op volwassenen en kinderen
  • Snelle levering
  • Maatwerk met cilinders mogelijk
  • Gratis verzenden vanaf €75,-
Home / Vrijblijvende consumenten gebruiksadviezen zwembril, duikbril, snorkelset of snorkelbril (op sterkte)

Vrijblijvende consumenten gebruiksadviezen zwembril, duikbril, snorkelset of snorkelbril (op sterkte)

Foto
Zwembrilopsterkte.nl verkoopt zwembrillen, duikbrillen en snorkelsets (en toebehoren) met de nadrukkelijke klantoptie van glazen op sterkte. Ons assortiment biedt een vrije keuze in type, soort en kleur van de verschillende producten afgestemd op de specifieke klantbehoefte van de consument. Naast verschillende optische zwembrillen, duikbrillen en snorkelsets verkopen wij ook de standaard uitvoeringen ZONDER sterkte.

Zwemmen, snorkelen en duiken zijn andere sporten en hebben te maken met andere keuze aspecten. De verschillende sporten kunnen recreatief, hobby-matig of beroepsmatig uitgeoefend worden. Hiernaast is de gebruiks- en tijdsintensiteit van de uitvoering van desbetreffende sport cq. hobby veelal ook anders, duiken duurt veelal langer dan het zwemmen.


Bij het zwemmen en snorkelen wordt er meestal alleen aan de oppervlakte gezwommen, uw ogen worden beschermd tegen water door een zwembril, duikbril of snorkelbril. Bij het SCUBA-duiken (met perslucht) wordt er daadwerkelijk geheel onder water gezwommen met andere belangrijke aspecten om rekening mee te houden.


Daadwerkelijk onder water gelden andere parameters. Zo is de brekingsindex van water anders dan van lucht. En de afstand tussen hoornvlies en correctieglas is ook anders. Ook het toepassingsgebied van het zwemmen, snorkelen en of duiken vraagt om een andere benadering.

Door minder lichtinval en hoe dieper onderwater wordt gezwommen/gedoken hoe meer kleuren er trapsgewijs 'verdwijnen'. Onder water zijn ook de kortere afstanden van meer belang bij het kijken onder water door bijvoorbeeld voor het aflezen van duikcomputers, duikhorloges of andere essentiele duikinstrumenten. Al deze factoren gezamenlijk kunnen leiden tot een aangepaste correctiesterkte voor uw duikglazen.

Lucht, water, glas en diverse kunststoffen hebben een andere brekingsindex


Het gebruik van een zwembril-, duikbril of snorkelset, al dan niet op sterkte, wordt nimmer geadviseerd te gebruiken indien u enige oogziekte of medische oogafwijking heeft. Bij het zwemmen in of onderwater gelden veelal andere afwijkende bepalende voorwaarden, sluitend het recept van de opticien, optimist of oogarts. Water en lucht hebben bijvoorbeeld een andere brekingsindex:
- Lucht brekingsfactor 1,0;
- Water brekingsfactor 1,33 (Groter en dichterbij);
- Glas heeft een brekingsindex van ca. 1,50.

Kunststoffen hebben eveneens weer een andere brekingsindex, bijvoorbeeld zoals Polycarbonaat.

Lichtstralen die gereflecteerd worden door een onject of voorwerp worden in het water minder afgebroken op het brekingsvlak water-duikglas (1,33:1,5) dan die van lucht-brilglas (1:1,5) . Er is dus een hogere sterkte nodig om hetzelfde brekingseffect van het correctieglas te krijgen dan bij een regulier bril of lenzen. Vooral bij korte afstanden is dit van belang. 

Zwembrilopsterkte.nl adviseert online nadrukkelijk niet over de te kiezen sterkte aangezien ieder mens uniek is. Om de kwaliteit te waarborgen verkopen wij alleen producten van hoogwaardige fabrikanten en hanteren wij de handleidingen en of productomschrijvingen van de fabrikanten.

Advies is altijd een opticien, optrimist of oogarts te consulteren bij afwijkingen van het oog of twijfel over de juiste keuze. Geef bijvoorbeeld zelf aan dat u van plan bent te gaan zwemmen, snorkelen en of duiken met een speciale bril. 

Bij het gebruik van lenzen, brillen en of diverse toebehoren is het advies altijd uw keuze bij het bestellen te baseren op een recente meting (advies < 2-3 maanden). Periodiek verandert de sterkte van het oog van de mens frequent.

Een recente(re) oogmeting is altijd beter bij de juiste keuze.

Mocht de klant medische of aanverwante (oog)problemen hebben; is het altijd raadzaam EXTRA medisch advies in te winnen bij een (oog)specialist alvorens het product door klant wordt gebruikt. Gebruik van enigerlei gekochte producten van Zwembrilopsterkte.nl is voor volledig eigen risico klant. De klant kiest zelf bewust het gekozen producten en of de eventueel hierbij behorende gekozen sterkte. Zwembrilopsterkte.nl faciliteert in de keuzes van de zwembril, duikbril of de snorkelset.

Voor de door Zwembrilopsterkte.nl geleverde producten geldt uitsluitend de garantie, zoals deze door de fabrikant van het desbetreffende product wordt vastgesteld. Zwembrilopsterkte.nl vervult gedurende een dergelijke garantieperiode uitsluitend een loket functie. Bij defecten zijn de eventuele verzendkosten naar Zwembrilopsterkte.nl voor rekening van de klant. De verzendkosten naar de klant van het gerepareerde of, indien van toepassing, nieuwe artikel zijn voor rekening van Zwembrilopsterkte.nl.

Op basis van de aanpassingen in de Wet koop op Afstand heeft de klant het recht voor eigen- rekening en risico het product te testen. De bepalingen vanuit de Wet koop op afstand zijn hierbij leidend. Uitzondering zijn speciaal op klant gefabriceerde producten. Op het moment er geen vermelding staat dat het product speciaal voor de klant is gefabriceerd, bijvoorbeeld met de tekst op de factuur "Op specifieke klantspecificatie" en of "Ja, voor de klant opmaat gemaakt". Mag u er gewoon vanuit gaan dat het product geretourneerd kan worden. Uiteraard wel onbeschadigd, in orginele verpakking en conform de retourneringsvoorwaarden.

Het is mogelijk dat Zwembrilopsterkte.nl op haar internetsite links opneemt naar andere internetsites die mogelijk interessant of informatief voor de bezoeker kunnen zijn. Dergelijke links zijn louter informatief. Zwembrilopsterkte.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de internetsite waarnaar wordt verwezen of het gebruik dat ervan kan worden gemaakt.

Naast bovenstaande zijn onvoorwaardelijk onze Algemene Voorwaarden van toepassing op het complete aanbod van artikelen op de site van Zwembrilopsterkte.nl, zoals vermeld op Zwembrilopsterkte.nl, en op alle met Zwembrilopsterkte.nl aangegane overeenkomsten of toezeggingen. 

Zwembril op sterkte met cilinder

Sindskort biedt Zwembrilopsterkte.nl de mogelijkheid om zwembrillen op sterkte te bestellen met cilinder op basis van het recept uw opticien. Naast de eventuele aanwezige cilindrische afwijking kunnen wij desgewenst ook zwembrillen op sterkte leveren met Prisma. Op basis uw eigen unieke oogsterkte (L+R) en dus op basis van het recept van de opticien kunnen de glazen van de Proteye DeltaRX zwembril speciaal voor u op maat worden geslepen.Standaard hebben wij een paar gegevens nodig, zoals de Spherische sterkte, Cilindrische sterkte, as-waarden en pupilafstand van uw oog/ogen. Op basis hiervan is het mogelijk de zwembrillen te slijpen.

OPTIONIEEL kan bij het bestellen een aantal extra parameters worden opgegeven, zoals het wel/niet van toepassing zijnde Prisma, B-waarde en of ADD-waarde en of aanvullend bij de Pupildistance (PD) de N, H en SH-waarde. NB. Indien u deze gegevens niet invult (veld leeg laat) bij uw bestelling, worden deze NIET meegenomen tijdens het bestellen. Indien niet van toepassing, vul dan in "nvt". Advies is altijd uw recept van de opticien mee te sturen. Wij kunnen de gegevens vanaf afstand NIET opmeten. De toepassing van de glazen op sterkte worden geplaatst in de ProteyeRX zwembrillen.

De glazen worden op basis van het recept van de opticien speciaal geslepen en in de zwembril geplaatst. Bij het bestellen van de zwembrillen op maat hebben wij minimaal de volgende gegevens nodig:

Rechts
- Glassterkte RECHTS (Sferisch, SPh)

- AS Rechts (Waarde tussen 1-180)

Links
- Glassterkte LINKS (Sferisch, SPh)
- Glassterkte RECHTS (Cilinder, C)
- AS Links (Waarde tussen 1-180)

PD-waarde
De pd-waarde. Ofwel de pupildistance, ofwel de hartafstand tussen de pupillen aangegeven in millimeters (optioneel aanvullend de N, H en SH-waarde). De PD-waarde kan gelijk zijn, bijvoorbeeld een waarde van 28/28, dus samen 56. Maar kan ook verschillen R: 27.5 / L: 28.5, in dit voorbeeld ook samen 56.

Optioneel aanvullend:

Prisma
Iedereen wie bril- of lensdragens is; weet dat hij/zij een prisma heeft. Bij de eventuele aanwezigheid van prisma, staat dit ook duidelijk aangegeven op uw recept. De aanwezigheid van een prisma komt niet veel voor. Bij twijfel graag altijd eerst uw opticien raadplegen en of opnieuw uw ogen laten opmeten.

Zeer zelden, maar het is ook mogelijk dat er op uw recept nog enige aanvullende informatie staat, zoals: Rechts Pr, B en of ADD: deze waarden  invullen. Voor de andere zijde hetzelfde. Links Pr, B en of ADD: deze waarden invullen.

Slim: Bij uw bestelling van de zwembril op maat uw recept van de opticien uploaden.

Verdere speciale klantwensen, zoals andere lenskleuren, kunnen worden aangegeven bij het desbetreffende product.

Door goede afspraken met onze leverancier hebben wij een snelle levertijd van gemiddeld 4 tot 7 werkdagen. Mocht uw sterkte of cilindrische afwijking er niet bij staan; neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met de klantenservice van zwembril op sterkte.
Keuze hogere sterktes
Zwembrillen en duikbrillen zijn verkrijgbaar in verschillende optionele sterktes, zo ook diverse hogere afwijkende sterktes. Theoretisch kunnen hierbij andere parameters gelden, ofwel kunnen de benaderingswaarden anders afwijken dan de reguliere sterktes. In andere woorden zou het zo kunnen zijn dat doorde optische afwijking van de lens per oog door gebruik van een zwembril iets minder goed kan worden gezien. Helaas is dit niet te voorkomen corrigeren. Zie ook: https://www.zwembrilopsterkte.nl/Algemene-gebruikstips-zwembril-duikbril
veilig betalen

© Zwembrilopsterkte.nl 2016 - 2019

Beoordeling door klanten: 8.8 / 10 - 391 beoordelingen
Zwembrilopsterkte.nl gebruikt Cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden om de website & winkelwagen goed te laten werken. Cookies slaan geen persoonlijke gegevens op. Wettelijke verplichte melding